S-a observat că atunci când vine vorba de seducție două tipuri de oameni ies în evidență în mod predominant ca cuceritori ai curtenției; Narcissus și Humilis. Narcissus era tânărul din mitologia greacă care s-a îndrăgostit de el însuși după ce și-a văzut propria reflexie într-o piscină. Narcisismul este rădăcina termenului narcisism sau narcisist; urmărirea satisfacerii din vanitate sau admirație egotistă a propriilor atribute. De câte ori ai fost martoră la un nemernic egoist, lăudăros, egoist, aspirant la a fi un idiot care manipulează cu succes și pleacă braț la braț cu o femeie oarbă și neîncrezătoare? Stăm acolo stupefiați de modul în care femeile își lasă garda jos și sunt păcălite de acești avocați lingvistici. Ei se apropie de femei lăudându-se cu ceea ce au, fac și conduc. Ei poartă adesea haine de marcă ridicol de scumpe și bijuterii flamboyant. Să-și arate cheile și să vorbească despre casa lor imensă din țară, clubul de yacht și cât de perfectă este viața lor. Nu stiu despre tine, dar am chef sa-ti trag un pumn in fata.

Ce este înșelător despre modul în care acestea convinge femeile nu este narcisism în sine, ci mai degrabă modul necinstit și gol acestea proiectează sinele lor superficiale. Recunosc, îmi revin după multe vicii. Printre ei, auto-promovare toxic nerușinat. Gândindu-mă din greșeală că lăudându-mă cu ceea ce nu contează cu adevărat am fost de gând să atragă în femeia mea ideală. Adevăratul conținut al caracterului unui om este umilința. Modul în care el demonstrează interes real și că îi pasă sincer. Personalitatea și capacitatea sa de a arăta empatie definesc cine este. Este important să menționăm că narcisismul sănătos există. Un om care posedă această calitate proiectează respect de sine realist și emoție adevărată.

Opusul polar al narcisistului nesănătos care își ascunde adevărata față și își îngroapă emoțiile în spatele unei măști de iluzie. Narcisistul sănătos vorbește despre cât de mult a muncit pentru a obține diploma sau certificatul. Cât de dificilă a fost viața și cum a învățat din ea. E mândru de cicatricile sale și nu are nici o rușine în schimbul povestea lui dificilă. El se mândrește că este un student al vieții și că știe puține în ciuda experienței și educației sale. Niciodată nu pescuiește complimente și își vede semenii ca egali. Un adevărat domn educat, nu atât de mult în sensul de instituție, ci mai degrabă de comportament admirabil. Un bărbat pentru care majoritatea femeilor ar muri.

Humilis

Când vine vorba de curtare, nu există o calitate mai mare decât umilința. Ya Ya, încrederea este cheia și bla bla bla dar având curajul de a dezvălui adevărul într-un mod asertiv și umil este formula câștigătoare care te va separa de oi. Femeile iubesc încrederea, dar mai mult, vor să vadă adevărul. Lăudatul este în sine o lipsă de îndrăzneală și abordare lașă de a nu îndrăzni să fii cine ești cu adevărat.

Latină pentru umilință. Humilis e abilitatea de a evita laudele și de a-ți lăsa personalitatea să vorbească. Capacitatea ta de a o lăsa în venerație cu cele mai puternice instrumente cu care Atotputernicul te-a onorat; carisma ta, generozitatea, inteligența, capacitatea de a dezbate cu pasiune și romantism ei cu o privire vibrantă de pasiune. Abilitatea ta de a fi simpatic, empatic, să ia interes și să pună întrebări pertinente, care va lăsa o doresc mai mult de real tine. Confucius a spus odată că “umilința este fundamentul solid al tuturor virtuților”. Traducere: a fi umil este cheia succesului și împlinirii.

Și dacă acest articol nu a fost suficient pentru a vă convinge că umilința este calea de post puternic pentru a lua. Ține minte povestea lui Narcissus. Îți amintești piscina în care se juca?… s-a înecat în el.

Vă las cu două citate care lasă mult să se gândească.
“Bravada poate stârni mulțimea, dar curajul nu are nevoie de public.”- T. F. Hodge
“Cine se știe un lăudăros, să se teamă de asta, pentru că se va întâmpla ca fiecare lăudăros să fie găsit un măgar” – William Shakespeare