Deci, ești pregătit să înțelegi fiorul de a fi părinte? De obicei, veți experimenta fericire, se simt animate, anxietate, și frică, toate într-o clipă. Acest lucru se datorează faptului că fiind un părinte este ceva nou pentru tine. Fiecare copil este diferit, așa că trebuie să te pregătești atât fizic cât și mental bine pentru a crește și a construi relații cu copiii tăi în mod corect, și să fie pregătit pentru surprize de-a lungul drum. Prin urmare, este bine să se caute consiliere parentală profesională pentru dezvoltarea de abilități de relație înainte de a începe călătoria ca părinți.

Să construiești relații cu copilul tău.

Foarte des, vei crede că ești deja bine pregătit să ai grijă de copiii tăi. Cu toate acestea, veți fi surprinși că de cele mai multe ori, nu ați gestionat situația suficient de bine. Nu spui ceea ce este necesar să fie spus, sau nu a făcut lucrurile corecte pe care ar fi trebuit să făcut. Asta nu înseamnă că ești un părinte rău. Tot ce ai nevoie este un pic de ajutor pentru a îmbunătăți abilitățile dumneavoastră de construcție relație cu copiii, și să le dea sprijinul care le-ar impulsiona pentru a deveni o persoană mai bună.

Sunt multe locuri unde poți obține sfaturi parentale. Indiferent dacă ești conștient sau nu de asta, mulți oameni vor veni la tine să-ți dea sfaturi părintești, în momentul în care copilul tău se va naște. Acest lucru variază de la sfaturi pentru a hrăni copiii, care școală ar trebui să le înscrie în, sau chiar la ce profesie ar trebui să încurajeze copiii să intre în atunci când cresc. Când oamenii care sfaturi sunt, de obicei, cel mai apropiat, va, fără îndoială, o experiență “excesul de informații”, și se va lua o mulțime de timp, sau extinse încercare și erori pentru a filtra nefolositoare sfaturi.

Uneori, aceste sfaturi vin chiar și atunci când nu vrei să le auzi. Aceste sfaturi nu sunt ușor de refuzat, mai ales atunci când părinții tăi vin la tine și se laudă cu anii lor de experiențe parentale. Vremurile s-au schimbat, și ceea ce a funcționat o dată s-ar putea să nu mai funcționeze. În mod similar, prietenii tăi care au deja copii te pot aborda în aceeași natură, predicând ceea ce a lucrat pentru copiii lor, atunci când copiii lor au o personalitate total diferită ca a ta.

Când lucrurile se înrăutățesc acasă cu problemele legate de copiii tăi, ceea ce ai nevoie nu este ajutorul rudelor tale apropiate. Ai nevoie de ajutorul unui profesionist, cum ar fi copil-psiholog și consultanți. Ei au diagnosticat practic sute, dacă nu mii de cazuri care implică îngrijirea părinților și probleme legate de comportamentul copilului. Cel mai important, ei au fost educați profesional și s-au dovedit rata de succes în multe cazuri, în comparație cu doar una sau două cazuri că cea mai apropiată rudă ar putea referi.

Problemele legate de copii apar în funcție de stadiul creșterii lor.

Unii copii experimentează provocări cu privire la studiile lor, pe care nu le-au putut depăși. Și astfel, ei aduc stresul înapoi la casa lor. Alte probleme sunt probabil legate de relația cu prietenii sau iubiții, sau pe măsură ce îmbătrânesc, probabil probleme legate de carieră. Sprijinul părinților nu încetează în timp ce copiii tăi părăsesc școala pentru a se alătura societății. Este într-adevăr o călătorie lungă (sau una fără sfârșit) pe care o vei face până în ziua în care vei muri. Motivul pentru care majoritatea părinților continuă să-și susțină copiii este dragostea lor imparțială pentru copiii lor fără condiții. Construirea unei relații puternice cu copiii mai devreme ajută nu numai dezvoltarea copiilor tăi, dar și călătoria ca părinți pe măsură ce progresează.